Jan Zoet wordt directeur van de Amsterdamse Theaterschool en stopt als directeur van de Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam, waar hij sinds 1998 werkzaam is. Hij start zijn nieuwe functie per 1 april 2013. De Rotterdamse Schouwburg is op zoek naar een nieuwe directeur.

Zoet (1958) was verantwoordelijk voor de oprichting van Productiehuis Rotterdam en van theaterfestival de Internationale Keuze. Onder zijn leiding is de Rotterdamse Schouwburg in 2010 verbouwd en vernieuwd. Voordat hij directeur van de schouwburg werd was hij artistiek leider bij diverse gezelschappen en festivals, waaronder Theatergroep Hollandia en Mickery. Ook zat hij in verschillende besturen, commissies en jury’s bij onder andere de VPRO, Toneelgroep Amsterdam, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds Podiumkunsten. Hij is lid van de Raad van Toezicht van de Hogeschool der Kunsten Den Haag, bestuurslid van De Veenfabriek en Circusstad Rotterdam en voorzitter van Stichting Opera/Operadagen Rotterdam. Tevens is hij de drijvende kracht achter Theater Rotterdam, het samenwerkingsverband tussen de Rotterdamse Schouwburg, Wunderbaum en het Ro Theater.

De Theaterschool is onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en bestaat uit veertien theater- en dansopleidingen op bachelor- en masterniveau, waaronder de Nationale Balletacademie, de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie en Dasarts. Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, zegt trots te zijn op de aanstelling van Zoet. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de juiste persoon is om de nieuwe koers van de Theaterschool vorm te geven, en dat hij studenten en medewerkers weet te inspireren om de ambities van de Theaterschool voor de komende jaren te realiseren.’