Suzanne Verboeket verlaat 1 juni 2022 het Haagse Kunstfestival De Betovering. Verboeket was ruim twaalf jaar verbonden aan het jeugdfestival, dat jaarlijks plaatsvindt in de herfstvakantie. 

Na jarenlang leiderschap wil Verboeket ruimte maken voor oriëntatie op haar maatschappelijke positie. ‘Ik denk dat dat goed en gezond is om op een gegeven moment je zekerheden los te laten en op zoek te gaan naar het onbekende’, schrijft ze in een persbericht. ‘Daartoe roepen we de kinderen ook op.’

Het is volgens Verboeket nu ook het goede moment: ‘Het team is op elkaar ingespeeld, de festivalplannen voor de periode 2021-2024 zijn positief beoordeeld en het festival staat als een huis. Ik maak met een gerust hart ruimte voor mijn opvolger, met zijn of haar eigen ideeën, invloeden en inspiratie’.

Onder Verboekets leiding groeide De Betovering uit van een lokaal festival tot een negendaags internationaal evenement. ‘Suzanne heeft met haar kennis, haar netwerk, haar energie en haar ‘ausdauer’ een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het festival’, schrijft bestuursvoorzitter Anja Overhoff.

Zelf noemt ze het ‘een groot voorrecht’ om kartrekker te zijn geweest van een festival waar met vrijwel het hele Haagse culturele veld wordt samengewerkt. ‘Ik ben dankbaar voor het trouwe publiek en de fantastische mensen met wie we samen aan het festival bouwen.’

Tot de zomer is Verboeket ook parttime verbonden aan Theater de Krakeling als interim zakelijk directeur.

Foto: Lot Philipsen