Margreet Wieringa stopt per direct als directeur bij Internationaal Theater Amsterdam. Dat maakte de Raad van Toezicht vandaag bekend. De reden van haar vertrek is niet helemaal duidelijk. ‘In de afgelopen periode heb ik nagedacht over mijn wensen voor de toekomst en ben tot de conclusie gekomen dat die invulling niet bij ITA ligt’, schrijft Wieringa.

De Raad van Toezicht laat weten het besluit van Wieringa te respecteren en dankt haar ‘voor haar inzet en toewijding om met ITA als fusieorganisatie verder koers te zetten’. De Raad start binnenkort met een procedure voor haar opvolging.

Margreet Wieringa werd begin 2019 directeur bij het Internationaal Theater Amsterdam om een driekoppige directie met Wouter van Ransbeek (die eind 2021 vertrok) en Ivo van Hove te vormen. Wieringa was bij ITA verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsvoering, het personeelsbeleid, de afdelingen theatertechniek, communicatie en marketing en financiën. Daarbij zette ze zich in voor thema’s als inclusiviteit, veiligheid op de werkvloer en digitalisering.

Ze schrijft trots te zijn ‘om de afgelopen jaren te hebben kunnen bijdragen aan het fundament van ITA samen met alle geweldige collega’s binnen ITA. Daarnaast heb ik met plezier mijn bijdrage geleverd aan alle gesprekken, vergaderingen en onderhandelingen met de diverse (branche)organisaties om de keten zoveel mogelijk overeind te houden in de enorme druk die op de cultuursector is ontstaan door de coronacrisis. Ik zal ITA zeker blijven volgen.’

Foto: Merlijn Doomernik