De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft een positief besluit genomen over de nieuwe masteropleiding DAS Creative Producing van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. De opleiding gaat in september van start.

De parttime master is de eerste opleiding voor creative producers in Nederland. Begrippen als engagement, inclusiviteit, autonomie, co-ownership en urgentie staan centraal in het curriculum.

De opleiding is onderdeel van DAS Graduate School, opgericht door de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam om haar master-, 3de cyclus- en onderzoeksprogramma’s samen te brengen onder een dak.

Volgens de NVAO is de opleiding DAS Creative Producing voldoende internationaal georiënteerd, speelt ze in op de maatschappelijke en culturele actualiteit, en is ze van het gewenste masterniveau.

Als sterke punten noemt de accreditatieorganisatie onder meer de gevarieerde werkvormen, de innovatieve opbouw van het curriculum en het goed samengestelde team van docenten, keynote sprekers, tutoren en coaches.