De Top Naeff Prijs 2016 gaat naar acteur Erwin Dörr, die in juni afstudeerde aan de Amsterdamse Mime Opleiding. Samira Elagoz, in 2016 afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO), ontvangt de André Veltkamp Beurs. De aanmoedigingsprijzen worden vrijdag 28 oktober uitgereikt tijdens de manifestatie This is h:OURS in de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.

De Top Naeff Prijs is de oudste theaterstudentenprijs voor veelbelovend talent van de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans. Over de winnaar van dit jaar, Erwin Dörr, zegt de jury: ‘Erwin is een makende speler, die zich met een enorm gemak kan verhouden tot alle mogelijke stijlen in het theater, zonder daarbij zijn eigenheid en zijn kwaliteiten te verliezen. Hij geeft zich over aan het repetitieproces en zijn ‘ja’ is een onvoorwaardelijk ‘ja’.’

De André Veltkamp Beurs, genoemd naar de voormalige Theaterschooldirecteur, wordt sinds vorig jaar uitgereikt aan een afstudeerproductie die uitblinkt door betrokkenheid bij de samenleving van vandaag en die een leven verdient na de Academie. De winnaar ontvangt een bedrag van € 1.000 en productionele ondersteuning op maat voor een herneming. Samira Elagoz krijgt de Beurs dit jaar voor haar voorstelling Cock, cock, who’s there?, een documentary/lecture/performance over geweld en intimiteit in een wereld waarin het virtuele en de realiteit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. ‘De voorstelling is verontrustend, diepgaand en aangrijpend’ volgens de jury. De prijs wordt vrijdag uitgereikt door Charlotte Lap, theatermaker en de weduwe van André Veltkamp, en dochter Valerie Veltkamp.