Collectief DansBlok heeft op street arts festival Spoffin de ‘VKZ Spoffin OFF Award’ voor aankomend talent gewonnen. Het danscollectief krijgt 2.500 euro voor het maken van een nieuwe voorstelling en een residentieweek in Amersfoort. De award werd overhandigd door festivaldirecteur en artistiek leider Alfred Konijnenbelt tijdens de dertiende editie van het festival. 

De ‘VKZ Spoffin OFF Award’ gaat jaarlijks naar de meest gewaardeerde act uit Spoffin OFF, het showcase-programma van Spoffin waar aanstormend talent uit heel Europa zich kan presenteren voor publiek en professionals. Toeschouwers bepalen de winnaar.

Collectief Dansblok speelde met de act FRAME elke dag op het festival. De voorstelling over persoonlijke ruimte en het verkennen van grenzen won de publieksprijs met 37,5 procent van de stemmen.

Op de tweede plaats kwam het Nederlandse Cie CA met hun jongerencircusvoorstelling Tussen Ons. Het brons was voor de Oostenrijkse circusgroep ConTakt die op Spoffin de Nederlandse première speelde van hun act Foley.

Spoffin is een internationaal street arts festival dat sinds 2010 jaarlijks wordt georganiseerd. De voorstellingen vinden plaats in de openbare ruimte (zoals parken, pleinen, parkeerplaatsen) in de binnenstad van Amersfoort.

Foto: Frits Weener