Laura Bakker en Isabelle Kafando van collectief n00b winnen de Top Naeff Prijs 2021. De aanmoedigingsprijs voor veelbelovend talent van de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans werd vandaag uitgereikt tijdens de afsluiting van het online afstudeerfestival be-CONNECTED. De André Veltkamp Beurs voor de herneming van een uitblinkende eindvoorstelling werd toegekend aan Lizzy & De Bacchanten.

‘Laura Bakker en Isabelle Kafando manifesteren zich als een tragisch clownsduo die de actualiteit een hak zet, het lef heeft om ongegeneerd gênant te zijn en meerdere speelstijlen beheerst’, schreef de jury van de Top Naeff Prijs. Het duo studeert dit jaar af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en ontvangt een vrij te besteden bedrag van 1.000 euro.

De André Veltkamp Beurs 2021 gaat naar de afstudeervoorstelling Lizzy & De Bacchanten van Zephyr Brüggen (regie), Noa Helder (scenografie), Daatje Eek (kostuumontwerp), Jordy Veenstra (lichtontwerp), Jordy Zoet (geluidsontwerp) en Luca van Deurzen (technische productie), afstuderend van de opleidingen Regie, Scenografie en Design & Technologie. De jury noemde hun voorstelling een productie die ‘én conceptueel goed doordacht is én een speelse, jazzy stijl heeft. Een goed gecomponeerd geheel, dat ook ruimte biedt voor de verbeelding. Een voorstelling die in vorm en inhoud geworteld is in deze tijd; die gastvrij is, warm en uitnodigend.’ De makers ontvangen samen 1.000 euro en productionele ondersteuning op maat voor een herneming.

Verder werd er nog een Henny Kamerman Dansersprijs uitgereikt aan de laatste klassen van de dansopleidingen Moderne Theaterdans en Urban Contemporary/JMD. ‘Na twee jaar online en aangepast studeren aan een opleiding die in een afsluitende fase zit, biedt de jury de klassen graag de mogelijkheid om deze intense periode op een positieve manier te kunnen afsluiten’. Elke klas krijgt een cadeaubon ter waarde van 250 euro te besteden aan een gezamenlijk uitje.