Op 24 mei geven cabaretiers Viggo Waas, Peter Heerschop en Raoul Heertje in het DeLaMar Theater live commentaar op de Europa League finale tussen Ajax en Manchester United. Ze spelen die avond de voorstelling Pilp Fuction, die ze 45 minuten eerder laten beginnen om daarna de hele wedstrijd live te kunnen volgen.  

In Pilp Fuction maken de spelers al gebruik van een groot filmscherm. Viggo Waas hoopt dat er veel voetballiefhebbers in de zaal zitten, ‘zodat we die avond in het theater een fantastische sfeer krijgen’, en dat ook nog andere collega’s, artiesten en radiocommentatoren acte de présence gaan geven. De avond is toegankelijk voor iedereen met een kaartje voor de voorstelling.

De cabaretiers zijn fans van het eerste uur. Waas voetbalde zelfs voor Ajax, van zijn 8ste tot 24ste. Hij speelde een paar wedstrijden voor het tweede. Tijdens de Champions League-finale met Ajax in 1995 was het tweetal echter gewoon aan het werk in het theater. Samen met Joep van Deudekom traden ze op in Enschede, ‘voor een tamelijk lege zaal’, vertelde Heerschop later in de Volkskrant. Hij was er nog steeds verbaas over. ‘Hoe kan het toch dat we moesten spelen terwijl Ajax in de Champions League finale stond? Dat is wel een beetje raar. Maar een theatertour wordt ruim van te voren gepland en wie verwacht een jaar van tevoren nou dat Ajax in de finale komt.’
Vorige week vierden acteurs en publiek van de musical De Marathon in Rotterdam ook al een theatervoetbalfeestje.