Buddy Vedder en Fenna Ramos zijn de ambassadeurs van de allereerste KinderTheaterWeek. Alle kinderen tot en met 18 jaar zijn gedurende deze week welkom in de zestig participerende theaters in Nederland.

De Nationale KinderTheaterWeek is een initiatief van het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt georganiseerd in navolging van het Nationaal Theater Weekend. Doel van de week is om meer kinderen in aanraking te brengen met theater. ‘Wanneer kinderen door de KinderTheaterWeek naar het theater gaan, komen ze hopelijk over tien en twintig jaar nog steeds’, aldus Albert Verlinde, voorzitter van het Nationale Theaterfonds.

Verlinde is ervan overtuigd dat de nieuwe ambassadeurs de jeugd naar het theater gaan krijgen. ‘Beiden voelen heel goed aan wat er bij hen leeft.’ Buddy Vedder, die doorbrak als Rover Dekker in Goede Tijden, Slechte Tijden, presenteerde onder meer de Kids Top 20 en het Junior Songfestival. Vier jaar achter elkaar (2017 – 2020) won hij de Zapplive Awards voor beste presentator.

Ramos speelde onder andere in de populaire film-serie Misfit en de gelijknamige Netflix spin-off serie en is sinds 2018 een presentator bij Zappelin. Net als Vedder heeft ook Ramos het Junior Songfestival gepresenteerd. Haar roots liggen in het theater; ze volgde een musicalopleiding aan de Academie voor Muziek- en Musicaltheater in Tilburg.

De eerste Nationale KinderTheaterWeek vindt plaats van 18 tot en met 25 oktober.

Foto: Still trailer Zin in Zappelin Live Theatershow