Het Vlaams-Nederlandse collectief BOG is de winnaar van de BNG Nieuwe Theatermakersprijs 2015. Voor de voorstelling MEN, de mening herzien ontvangt de groep een geldbedrag van 45 duizend euro, te besteden aan het maken van een nieuwe voorstelling. De prijs werd uitgereikt tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival op 3 september 2015. 

Volgens de jury heeft BOG in een korte tijd een zeer interessant idioom ontwikkeld. ‘Het bijzondere is dat dit theater nadrukkelijk geen persoonlijk onderwerp heeft. Het gaat over ons allemaal. De voorstelling MEN is een reflectie op onze meningen-cultuur. Met alleen het woord als wapen maakt BOG swingend muziektheater. Het is pas de tweede voorstelling maar het is voor de tweede keer volledig raak, vernieuwend en prachtig uitgevoerd.’

De andere genomineerde voorstellingen waren Exhibit van Suze Milius/HouseCryingYellowTears, A Piece of Time van Nick Steur, Nobody Home van Daria Bukvic, Goldmund van De Nieuwkomers/Orkater i.s.m. Korzo, Explorer/Prometheus ontketend van Urland en CREW, en Ludwig van Steef de Jong.

De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest veelbelovende theatermaker tot 35 jaar en is een initiatief van het BNG Cultuurfonds en het Nederlands Theater Festival.

Eerdere winnaars waren onder anderen Schwalbe (2014), Sadettin Kırmızıyüz (2013), Joeri Dubbe (2012), Ilay den Boer (2011), Sanja Mitrovic (2010) en Leen Braspenning (2009).