Anne Wil Blankers, grande dame uit het Nederlandse theater, staat deze week vijftig jaar op het toneel. Haar jubileum wordt gevierd met de voorstelling Madame Rosa bij het Nationale Toneel, waarin ze de hoofdrol in speelt. Cultureel themakanaal Cultura24 wijdt deze volledige week aan vijftig jaar Anne Wil Blankers.

Van maandag 16 tot en met zondag 22 december vertoont Cultura24 een greep uit het werk van de actrice. Elke avond worden vanaf 20:30 uur interviews, toneelregistraties en afleveringen van de televisieserie Wilhelmina uitgezonden.

Op maandag 16 december toont Cultura24 een exclusief interview van theaterredacteur Veronique Schomaker met Blankers over haar tijd op de toneelschool, de samenwerking met grote namen uit het Nederlandse theater en haar carrière bij De Haagse Comedie. Woensdag is op de zender de registratie van De troonsafstand te zien, het stuk waar Blankers in 1985 de Theo d’Or voor kreeg.

Cultura24 is het digitale themakanaal van de Publieke Omroep voor verdieping in kunst en cultuur. De zender is via digitale televisie en via het internet te bekijken.

Foto: Barrie Hullegie