De tournee van de voorstelling Wat ik moest verzwijgen, naar de gelijknamige roman van Ariëlla Kornmehl, is geannuleerd. Hoofdrolspeler Anne-Wil Blankers is oververmoeid.

Door vermoeidheid van Blankers (1940) werden onlangs al de try-outs en première niet gespeeld. Inmiddels is duidelijk geworden dat het om een burn-out gaat en dat de Grande Dame van het Nederlandse toneel niet op korte termijn zal herstellen. Daarom heeft Senf Theaterpartners besloten de productie niet uit te brengen. Producent Matthijs Bongertman: ‘Ik betreur het deze beslissing te moeten nemen, maar de gezondheid van Anne-Wil Blankers gaat te allen tijde voor.’

Voor de voorstelling schreef Edwin de Vries, samen met regisseur Mette Bouhuijs, een nieuw toneelstuk naar de roman van Ariëlla Kornmehl over de Joodse onderduikster Jet, geïnspireerd op de verhalen van haar grootmoeder. Wat ik moest verzwijgen zou te zien zijn van 8 december tot en met 1 april. De andere rollen zouden gespeeld worden door Christo van Klaveren, Eva Damen en Willemien Slot.

Publiek dat kaarten heeft gekocht wordt via de betreffende theaters geïnformeerd.