Bij zijn afscheidsfeest als artistiek directeur van Korzo, ontving Leo Spreksel vanavond zowel een eigen prijs als de Stadspenning van de Gemeente Den Haag. De Leo Spreksel Award wordt een aanmoedigingsprijs voor jong, divers danstalent. Wethouder Kavita Parbhudayal overhandigde de Stadspenning voor zijn bijzondere verdiensten voor Korzo en de Haagse samenleving.

Eind mei droeg Spreksel zijn directeurschap van dansproductiehuis Korzo over aan de nieuwe algemeen directeur Gemma Jelier. Met zijn inzet en passie was Spreksel de afgelopen 30 jaar een van de grote krachten achter het succes van Korzo. Zijn oog en vertrouwen voor jong toptalent, heeft meerdere choreografen op weg geholpen.

De Leo Spreksel Award is een ode aan zijn inzet voor de Nederlandse dans en zijn passie voor talentontwikkeling. De aanmoedigingsprijs zal iedere twee jaar door Spreksel zelf worden uitgereikt aan een jonge maker. Die krijgt een residentieplek in Korzo. De prijs is mogelijk gemaakt met behulp van private donaties, steun van collega-instellingen en financiering vanuit Korzo.

Foto: Sunny Jagesar