Samuel Wuersten heeft vandaag de Stadspenning van Den Haag ontvangen. De artistiek directeur van het Holland Dance Festival ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor het festival. Wethouder Cultuur Robert van Asten reikte de penning uit, voorafgaand aan de voorstelling Who we are in the dark van Peggy Baker Dance Projects op het festival.

De Stadspenning Den Haag is een bronzen ‘legpenning’ die wordt uitgereikt aan vrijwilligers die 25 jaar of langer bestuurlijk actief zijn. Samuel Wuersten is al 25 jaar artistiek directeur van het Holland Dance Festival, de internationale dansbiënnale die dit jaar voor de zeventiende keer in Den Haag werd gehouden. Door de jaren heen haalde Wuersten grote gezelschappen en choreografen naar Den Haag en stond aan de basis van tal van maatschappelijke activiteiten waardoor zowel jong als oud niet alleen kennis kunnen maken met dans, maar ook daadwerkelijk gaan participeren.

De zeventiende editie van het Holland Dance Festival wordt dit weekend afgesloten, na 57 voorstellingen van 18 producties voor 19.000 bezoekers.

Foto: Samuel Wuersten met Prinses Beatrix en Prinses Laurentien bij de openingsvoorstelling van Holland Dance Festival.