In Amsterdam is op 70-jarige leeftijd Frank Sheppard overleden. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt. De Amerikaanse Sheppard werkte als acteur, regisseur en zanger. Halverwege de jaren ’80 kwam hij naar Nederland, waar hij in een groot aantal theatervoorstellingen speelde. Hij was met name een van de beeldbepalende acteurs van Cosmic.

Sheppard werd geboren in Newark en werkte als privédetective in San Francisco en succesvol als acteur in Los Angeles. In Amsterdam speelde hij voor het eerst in 1987 in The Meeting van Cosmic Illusion, een van de eerste regies van John Leerdam. Ook werkte hij mee aan De laatste dagen van Clover Fields, of: A Coon’s Carnival van De Nieuw Amsterdam, in regie van Rufus Collins en Henk Tjon.

Internationale erkenning kreeg hij met O.J. Othello, een tekst van Maarten van Hinte over de overeenkomsten tussen Othello en O.J. Simpson, dat in 1998 in Edinburgh een First Fringe Award won en ook in New York speelde.

In de jaren ’90 en ’00 speelde hij in voorstellingen van Annemarie Prins, De Gebroeders Flint en Felix de Rooy. In 2006 speelde hij bij Toneelgroep Amsterdam in Huis van de Toekomst van Carina Molier. De laatste jaren speelde Sheppard vooral in Nederlandse films en televisieseries. Daarnaast was hij actief als jazz- en blueszanger.

Zijn laatste theaterrol was in 2018 in Martin Luther King van Stichting Julius Leeft, in regie van John Leerdam. Frank Sheppard overleed op 5 maart aan een hersenbloeding.

foto: Frank Sheppard in O.J. Othello (1998) van Cosmic foto Jean van Lingen met dank aan de Theatercollectie/ Allard Pierson (Stichting TiN)