Keetje Clown is een voorstelling van Cees Brandt waarin hij een dubbelrol van Keetje en zijn grotendeels onzichtbare moeder speelt voor een zeer jonge doelgroep vanaf drie jaar.

Tussen de bomen en op de met bladeren bedekte grond staan en liggen stapels koffers. Dit bos is de plek waar Keetje al jarenlang woont met zijn moeder. Als ’s ochtends de wekker rinkelt, staat Keetje op. Hij gaat even naar het toilet en wast zich bij het fonteintje. Elke koffer heeft een andere, verrassende functie. Hij stookt zelfs een houtvuurtje in een opengeslagen koffer om een pannetje soep op te warmen dat hij aan een boomtak hangt. Het lijkt Keetje aan niets te ontbreken.

De realiteit is helaas anders. Zo ligt zijn moeder altijd in bed, moet hij zich rustig houden en heeft hij helemaal niemand om mee te spelen. Ook geen vader.

Maar met een koffer en een beetje fantasie waant Keetje zich op een schip waarmee hij de wereldzeeën bevaart en doorstaat hij wilde stormen. Totdat zijn mopperende moeder hem weer tot de orde roept. Als Keetje een koffer opent met daarin een circusaffiche en een clownspak, komen er allerlei vragen in hem op. Vastbesloten wil hij daar deze keer wel eens een antwoord op.

Met het inventieve decor van Brandt en de muziek van Fay Lovski  speelt Keetje Clown zich in een tot de verbeelding sprekende omgeving af voor de jonge bezoekers. Maar het is de vraag of het verhaal niet teveel van de kleintjes vergt. Daarbij komen sommige ontwikkelingen nogal uit de lucht vallen, zoals de plotselinge ommezwaai in het gedrag van zijn moeder. In verschillende opzichten wankelde de voorstelling tijdens de première nog hier en daar, maar daar leek het enthousiaste premièrepubliek zich weinig van aan te trekken.