Zoek het lekker zelf uit! – Het beloofde feest deel IV van TG Ilay in coproductie met Het Lab Utrecht en Het Huis van Bourgondië heeft de publieksprijs voor beste jeugdvoorstelling van het afgelopen seizoen gewonnen. Dat heeft de kinderjury van de Z@pp Theaterprijs 2012 gisteren bekend gemaakt in Jeugdtheater De Krakeling. TG Ilay won hiermee een Ster & Cultuur Junior-campagne ter waarde van ruim vierduizend euro, aangeboden door Ster & Cultuur.

De zeskoppige kinderjury (in de leeftijd negen tot elf jaar) bezocht tijdens het Nederlands Theater Festival vijf voorstellingen die een Zilveren Krekel kregen, de VSCD Jeugdtheaterprijzen. Behalve de winnende voorstelling zag de jury ook de voorstellingen Aap en Beer van Job Raaijmakers en René Geerlings/STIP, Ik ben niet bang van BEER muziektheater/René Groothof, Huis van Het Filiaal en Kees de jongen, dé rockopera van Frank Groothof/De Kift.

Het digitale kanaal Z@ppelin/Z@pp 24 zendt tot het einde van het jaar elke woensdagmiddag rond 16.15 uur een jeugdtheatervoorstelling uit. Op 26 september wordt Aap en Beer uitgezonden, winnaar van de Gouden Krekel 2012 voor meest indrukwekkende productie op het Nederlands Theater Festival.

(foto: Saris & den Engelsman)