Marleen Lamers vertrekt per februari 2022 als zakelijk directeur-bestuurder van Theater De Krakeling. Ze werkte ruim twaalf jaar bij het Amsterdamse jeugdtheater. De laatste jaren vormde Lamers samen met artistiek directeur Kees Blijleven het directieteam.

Sinds 2015 was Lamers zakelijk manager en in 2019 werd ze door de Raad van Toezicht benoemd tot zakelijk directeur-bestuurder van De Krakeling.

Onder zakelijke leiding van Lamers is De Krakeling vorig jaar juli verhuisd naar de nieuwe locatie op Cultuurpark Westergas. Deze plannen voor een nieuwe locatie waren er al lange tijd, maar werden noodzakelijk na funderingsproblemen in het oude gebouw en rijksmonument. Ook stelde Lamers samen met Blijleven nog de plannen voor de periode 2021-2024 op die positief werden beoordeeld door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

‘Lamers heeft met haar visie en verbindende kwaliteiten een belangrijke rol gespeeld in de professionaliseringsslag van het theater’, aldus voorzitter van de Raad van Toezicht Nanda Hagedoorn. De zoektocht naar een nieuwe zakelijk directeur-bestuurder zal zo snel mogelijk worden gestart.

Foto: De Krakeling