Young Gyu Choi wint Alexandra Radiusprijs

Door gepubliceerd 12 september 2017

Young Gyu Choi, eerste solist van Het Nationale Ballet, is de winnaar van de Alexandra Radiusprijs 2017. Gyu Choi ontving de prijs, € 2500 en een kunstwerk, gisterenvanavond uit handen van naamgever en danseres Alexandra Radius tijdens het Gala van Het Nationale Ballet. De Alexandra Radiusprijs is een prijs van de Vrienden van Het Nationale Ballet voor opvallend, aanstormend danstalent uit het gezelschap.

De in Seoul geboren Young Gyu Choi begon op 8 jarige leeftijd met dansen en volgde zijn balletopleiding aan de Sun Hwa Arts School in Korea en de Zürich Tanz Akademie in Zwitserland. Vervolgens danste hij bij Het Nationale Ballet van Korea en was hij als gastdanser verbonden aan het Universal Ballet Korea. Sinds 2011 danst Gyu Choi bij Het Nationale Ballet, waar hij nu eerste solist is.

De jury omschrijft de stijl van Gyu Choi’s optredens als ‘altijd elegant en verzorgd, terwijl zijn technische prestaties inmiddels ronduit verbluffend zijn’. Daarnaast beschikt hij volgens de jury over een ‘prachtige en veelzijdige toneelpersoonlijkheid’.

De jury van de Alexandra Radius Prijs bestond dit jaar uit: Alexandra Radius (voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet), Caroline Iura (voormalig eerste soliste van het Nationale Ballet), Astrid van Leeuwen (dansjournalist), Jan Haars (voorzitter Het Nationale Ballet Fonds) en Henk Vrehen (vriend van Het Nationale Ballet).

Foto Young Gyu Choi in Homo Ludens van Juanjo Arques (2017): Hans Gerritsen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies