De toneeltekst Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) van Magne van den Berg is geselecteerd voor het Duitse theaterfestival New plays from Europe, het grootste internationale festival exclusief gewijd aan nieuw geschreven toneelstukken.

Het is de enige productie van Nederlandse bodem op het tweejaarlijkse festival in Wiesbaden. New plays from Europe vindt plaats van 19 tot en met 29 juni en focust op toneelauteurs en hun tekst. Geselecteerde voorstellingen worden tijdens het festival in hun oorspronkelijke taal gespeeld.

Het thema van de aankomende editie is ‘rebels theater’. Het festival hoopt met de selectie de rol van theater en cultuur ter discussie te stellen in landen waar onrust heerst en de democratie in het geding is. Behalve drieëntwintig voorstellingen biedt het festival een uitgebreide randprogrammering voor jonge schrijvers, vertalers en critici.

De Toneelschuur Productie Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) ging op 28 september 2013 in première in een regie van Paul Knieriem. De tekst beslaat achtentwintig telefoongesprekken die een vader (René van ’t Hof) met zijn dochter (Marieke de Kleine) voert na de dood van zijn vrouw. De voorstelling is genomineerd voor de selectie van het Nederlands Theater Festival 2014 en voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

Magne van den Berg (1967) studeerde in 1994 af aan de Amsterdamse mimeopleiding. In 2008 ontving ze de H.G. van der Viesprijs voor de beste Nederlandse toneeltekst van de afgelopen drie jaar met de theatertekst Een lange nasleep van een korte mededeling.

(Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) – foto: Sanne Peper)