Theatergroep Sonja houdt vanaf januari 2015 op te bestaan. De Stichting gaat over in Jori Hermsen producties, waarmee de nadruk op het werk van regisseur en artistiek leider Jori Hermsen komt te liggen.

Theatergroep Sonja werd in 2006 door Jori Hermsen en dramaturg Costiaan Mesu opgericht. Gezamenlijk maakten zij voorstellingen en organiseerden ze workshops. Sinds 2012 behoren tevens actrice Jessica Zeylmaker, acteur Martijn van der Veen en schrijfster Annemarie Slotboom tot het artistieke team. De meest recente voorstelling van TG Sonja was Kunstenaars in oorlog (2013/2014), een live hoorspel dat onder meer tijdens Theater na de Dam te zien was.

Hermsen wil met zijn eigen stichting verder gaan met het zoeken naar nieuwe manieren van produceren, financieren en samenwerken, zonder de traditionele vorm van een toneelgezelschap. Hermsen: ‘Tekst en locatietheater blijven hierbij speerpunten, maar ik wil me met de nieuwe stichting niet beperken tot slechts een discipline.’ Hij heeft plannen voor een reeks korte films en wil een aantal beeldende installaties ontwerpen. 

(Kunstenaars in oorlog – TG Sonja, foto: Saris & den Engelsman)