Selm Wenselaers is sinds deze maand de nieuwe artistiek coördinator van Productiehuis Theater Rotterdam. Samen met Tanja Elsgeest (zakelijk en artistiek leider) en Dave Schwab (artistieke coach) vormt ze de artistieke kern en is ze verantwoordelijk voor begeleiding van de nieuwe generaties theatermakers die bij Theater Rotterdam deelnemen aan de programma’s voor talentontwikkeling.

Het productiehuis is onderdeel van Theater Rotterdam, de recente fusie tussen de Rotterdamse Schouwburg, het Ro Theater, Wunderbaum en Productiehuis Rotterdam. Selm Wenselaers wil binnen de instelling optimaal gebruik maken van de artistieke uitwisseling tussen de ervaren makers en het nieuw talent dat de organisatie nu in huis heeft.

Rotterdam noemt ze een inspirerende stad, waar nog veel te ontdekken valt op het gebied van theater en performance. ‘Er lijken veel jonge initiatieven te bestaan waar verschillende kunstdisciplines samenwerken. De stad heeft een spannend werkveld, waarmee ik graag verbindingen wil maken met Theater Rotterdam en met andere plaatsen in Nederland en België.’

Wenselaers (Edegem, 1983) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen en de Freie Universität Berlin. Ze werkte jarenlang als freelance onderzoeker en productieleider voor musea, productiehuizen en podiumkunstenaars. Ze was eerder onder meer betrokken bij projecten van De Nwe Tijd, Frascati en het nieuwstedelijk. Ook maakte ze verschillende producties met theatermaker Suzanne Grotenhuis, waaronder Zwarte Woud Forever (2013) en On Ice (2016).

Foto: Anneke Hymmen