Dramaturg Pol Eggermont wordt de nieuwe artistiek leider van Feikes Huis, de Amsterdamse productiekern voor objecttheater. Voormalig leider en oprichter Eliane Attinger draagt per 1 februari de functie aan hem over. Attinger gaat zich richten op eigen werk, deels in de beeldende kunst, deels bij het Pop Arts Festival en als bestuurslid en coach bij diverse gezelschappen.

Pol Eggermont studeerde Theater- en filmwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte als dramaturg bij onder meer Alles voor de Kunsten, Toneelschuur Producties en het Noord Nederlands Toneel. Naast theater heeft hij als conceptontwikkelaar bijgedragen aan culturele evenementen, tentoonstellingen, boeken en projecten in oude en nieuwe media. Eggermont is tevens de founding partner van Alles voor de Kunsten.

Eliane Attinger (Zürich, Zwitserland) specialiseerde zich tijdens haar studie aan de Academie voor Muzische Kunsten in Praag in poppen- en objecttheater. Acht jaar geleden richtte ze Feikes Huis op als een BIS-productiehuis voor beeldend theater. In 2013 ging het verder als productiekern.

Onder leiding van Attinger ontwikkelde zich een huis voor beeldend theater in alle soorten en maten, van voorstellingen als Popje hou je muil van Servaes Nelissen, de poëtische muzikale installatie Rothko Chapel van Sjaron Minailo tot het visuele gedicht Framing van Johannes Bellinkx. De komende kunstenplanperiode maakt Feikes Huis jaarlijks twee voorstellingen.