Operadagen Rotterdam is genomineerd voor de prestigieuze International Opera Awards 2015 in de categorie beste operafestivals. Het is de tweede internationale erkenning in korte tijd: op 6 januari jl. won Operadagen Rotterdam in Parijs een van de Fedora-prijzen, de Rolf Liebermann Prize for OperaOok De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Marc Albrecht zijn voor Gurre-lieder genomineerd in de categorie Nieuwe Productie. Lotte de Beer is genomineerd als beste Nieuwkomer.

In de categorie beste operafestivals neemt Operadagen Rotterdam het op tegen de Bregenzer Festspiele (Oostenrijk), het Garsington Festival (Engeland), het Rossini Opera Festival (Italië), de Cincinnati Opera en het Glimmerglass Festival (beide Verenigde Staten). De prijsuitreiking vindt plaats op 26 april a.s. in het Savoy Hotel in London. 

Operadagen Rotterdam is een tiendaags internationaal opera- en muziektheaterfestival. Guy Coolen, artistiek leider van Operadagen Rotterdam: ‘Na de Fedora Prize is dit alweer een grote eer als kleine speler. Een erkenning voor de koers die we de afgelopen tien jaar met Operadagen Rotterdam hebben ingezet.’ De editie van 2015 vindt plaats van 22 tot en met 31 mei.

De International Opera Awards zijn een initiatief van het Engelse Opera Magazine en worden dit jaar voor de derde keer toegekend. Er worden prijzen uitgereikt in negentien categorieën.

De jury bestaat uit afgevaardigden van Opera at Covent Garden, Opera Europa en Bavarian State Opera, en uit critici van internationale dagbladen waaronder The Sunday Telegraph, The Sunday Times, The Financial Times, the International Herald Tribune en Opera Magazine.

Foto Guy Koolen: Zelda Molenaar