Gisteren zijn de nominaties bekendgemaakt voor de Poelifinario en Neerlands Hoop 2013, de belangrijkste cabaretprijzen in Nederland.  

Voor de Poelifinario 2013 zijn genomineerd Wim Helsen voor Spijtig, spijtig, spijtig, Ronald Goedemondt voor De R van Ronald, Van der Laan & Woe voor Buutvrij, Ashton Brothers voor Treasures, Kommil Foo voor Breken en Lebbis voor Het grijze gebied. De Poelifinario is de VSCD Cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

Genomineerd voor de Neerlands Hoop 2013 zijn Pieter Derks voor Van nature, Johan Goossens voor Leer mij de mensen kennen, Louise Korthals voor Vlieguur en Speelman & Speelman voor Optimisten. De Neerlands Hoop is de VSCD Cabaretprijs voor de veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief heeft/hebben.

De nominaties zijn toegekend door een jury bestaande uit voorzitter Erik Pals (directeur Theater Diligentia en Pepijn, Den Haag), Laura Marcus (programmeur Agora, Lelystad), Patrick van den Hanenberg (journalist de Volkskrant), Nico Baars (directeur Westland Theater De Naald), Minou Bosua (De Bloeiende Maagden), Roel Coppelmans (directeur Posttheater Arnhem), Mike Peek (freelance journalist en recensent kleinkunst).

De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op zondag 29 september in de Kleine Komedie Amsterdam.

Foto: Clemens Rikken