Regisseur Ivo van Hove en vormgever Jan Versweyveld zijn beiden drie keer genomineerd voor een Tony Award, de meest prestigieuze Amerikaanse theaterprijs. Ze ontvingen de nominaties voor hun Broadway-producties A View from the Bridge en The Crucible. De prijsuitreiking is op 12 juni in New York.

Van Hove is genomineerd voor beste regisseur voor A View from the Bridge en kreeg voor beide stukken een nominatie voor beste voorstelling. Versweyveld ontving een nominatie voor beste lichtontwerp voor beide producties en voor beste scenografie van A View from the Bridge.

Ook acteurs Mark Strong (A View from the Bridge), Sophie Okonedo en Bill Camp (beiden The Crucible) zijn genomineerd voor respectievelijk beste acteur, beste actrice en beste mannelijke bijrol.

De Britse versie van A View from the Bridge, die Van Hove in 2015 in Londen maakte, viel vorig jaar al in de prijzen op de Olivier Awards, de Britse equivalent van de Tony’s.

Het zijn niet de enige nominaties die Van Hove deze maand ontving: hij werd ook genomineerd voor twee Drama Desk Awards voor A View from the Bridge (beste regisseur en beste voorstelling), evenals beide hoofdrolspelers. The Crucible kreeg nominaties voor beste mannelijk bijrol en beste muziek. De uitreiking is op 11 mei in New York. Op 20 mei ontvangt Van Hove bovendien als eerste niet-Engelstalige regisseur de Founders Award for Excellence in Directing.

Foto The Crucible: Jan Versweyveld