Arnhem is een nieuw danscollectief rijker: Arnhemse Meisjes, bestaande uit danseressen Anna Fransen, Inbal Abir, Fernanda Silva en Yeli Beurskens. Ze studeerden alle vier aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem en zagen na hun afstuderen veel medestudenten de stad verlaten. Met hun nieuwe initiatief hopen ze deze leegloop tegen te gaan.

De initiatiefnemers willen hun kennis en connecties in het dansveld inzetten om voor dansers in Arnhem een stabiele, levendige basis te creëren: ‘Het is erg belangrijk dat afgestudeerde dansers zich hier na hun opleiding verder blijven ontwikkelen en niet massaal wegtrekken bij gebrek aan mogelijkheden. Nieuw talent behoort de kans te krijgen zich te ontwikkelen en we hopen dat bestaand talent de weg terug naar deze creatieve stad weet te vinden.’

Onder de noemer New Seeds wil Arnhemse Meisjes nieuwe mogelijkheden op het gebied van hedendaagse dans in Arnhem creëren. Ze organiseren workshops, voorstellingsavonden waarop jonge Arnhemse dansmakers hun voorstelling of work in progress tonen, locatievoorstellingen en pop-up performances om dans onder de mensen te brengen.

In het eerste project, Dance Flavours Performance Night op 12 oktober in Theater aan de Rijn, presenteren vier jonge Arnhemse dansmakers hun werk: Jasper van Luijk, Fernanda Silva, Inbal Abir en Lana Coporda.