Het jeugdtheater krijgt tijdens het aankomende Nederlands Theater Festival een groter aandeel in de programmering dan voorgaande jaren. Onder de noemer TF Jong breidt het festival de jeugdprogrammering uit van één theater (de Krakeling) naar vijf: behalve in de Krakeling zijn de beste jeugdtheatervoorstellingen van het afgelopen seizoen ook te zien in Oostblok, Podium Mozaïek, de Meervaart en het Bijlmerparktheater.

Sinds 2013 organiseren jeugdtheater de Krakeling, KijkUit en STIP theaterproducties de jeugdeditie van het Nederlands Theater Festival, met nominaties voor de ZAPP theaterprijs (publieksprijs) en de Gouden Krekel (juryprijs) en de keuze van de theaters. Het laatste weekend van het festival wordt TF Jong in de Krakeling afgesloten met de voordracht van ‘De staat van het jeugdtheater’ en de jeugdtheaterpitch van het jeugdtheaterfonds.

Het festival hoopt met uitbreiding naar de wijktheaters een nieuw en groter publiek te bereiken. Van 3 tot en met 13 september zijn twaalf verschillende jeugdtheatervoorstellingen te zien voor kinderen van twee jaar. Zo toont het Bijlmerparktheater Aaipet (2+) van BonteHond, Podium Mozaïek Glimp (2+) van Oorkaan en Oostblok Brandweermannen (8+) van Toneelschap Beumer en Drost.

Foto Aaipet – Bontehond: Kamerich & Budwilowitz