Marian Boyer is op 16 juli na een ziekbed overleden. Boyer werkte tot 1990 als actrice en regisseur bij theatergezelschappen als Projekttheater/Art & Pro, Onafhankelijk Toneel en Maatschappij Discordia. Daarna legde zij zich toe op het toneelschrijven en sinds 2001 publiceerde zij ook proza.

Boyer richtte in 2002 het Platform Onafhankelijke Theaterauteurs op waarvan zij artistiek leider was tot 2009. Ook was zij actief als docent dramaschrijven aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en stond ze aan de wieg van De Nieuwe Toneelbibliotheek.

De verhalenbundel Een kleine storm, verscheen bij uitgeverij De Geus in 2009, na de romans Fantastisch lichaam (2005) en haar debuut Het engelentransport (2001). Vanaf 2010 publiceerde zij de online-reeks Keukengeheimen, wekelijkse notities over koks van overzee. De reeks heeft een papieren vervolg gevonden in cultureel culinair magazine Bouillon. Korte verhalen van Boyer werden gepubliceerd in o.a. De Revisor en Torpedo Magazine. Boyers laatste roman Een geslaagd leven verscheen in januari 2013, opnieuw bij Uitgeverij De Geus.

Marian Boyer is 59 jaar geworden.

Foto: Patricia Börger