Margreet Wieringa is benoemd tot nieuwe directeur van het DeLaMar Theater in Amsterdam. Zij volgt 6 september Edwin van Balken op, die in januari zijn vertrek aankondigde. Momenteel is Wieringa directeur van Zwolse theaters, een combinatie van Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel. 

Voor haar vertrek naar Zwolle in 2014, was Wieringa al verbonden aan het DeLaMar Theater. Als uitvoerend producent was ze betrokken bij DeLaMar-producties als Een Ideale Vrouw, De Tijd Voorbij en Vaslav. Daarvoor was ze twaalf jaar producent bij Stage Entertainment Nederland.

Joop van den Ende, bestuursvoorzitter van DeLaMar, is verheugd dat Wieringa directeur wordt van ‘zijn’ theater: ‘Zij is een theatervrouw pur sang en brengt een schat aan theaterervaring mee. De afgelopen drie jaar heeft zij in Zwolle dankzij een zeer gevarieerde programmering een breed publiek aan de door haar geleide theaters weten te binden. Daar komt bij dat ik persoonlijk zeer goede herinneringen heb aan onze eerdere samenwerkingen in het theatervak.’

Foto: Odeon De Spiegel