Het Nationale Ballet heeft de jonge Mexicaanse danser Isaac Hernández (1990) bevorderd tot eerste solist. Artistiek directeur Ted Brandsen verraste Hernández met zijn promotie na afloop van de voorstelling The sleeping beauty op 30 december jl., waarin de danser debuteerde in de rol van prins Florimund.

Isaac Hernández danst sinds het begin van seizoen 2012-2013 als tweede solist bij Het Nationale Ballet, na vijf jaar bij het San Francisco Ballet te hebben gedanst. Hij koos naar eigen zeggen voor Het Nationale Ballet vanwege Guillaume Graffin, volgens Hernández een van de beste coaches voor mannelijke dansers.

Hernández groeide op in Mexico, waar hij balletles van zijn vader kreeg. Dankzij een studiebeurs kon hij een dansopleiding op The Rock School for Dance Education in Philadelphia volgen. Hij behaalde goud op de USA International Ballet Competition in 2006, brons en een speciale vermelding op de Internationale Balletcompetitie in Moskou in 2005 en een eerste plaats op de Internationale Balletcompetitie in Cuba in 2004.

Foto: Jurgen van Tiggelen