Hans Verbugt wordt per 1 oktober de nieuwe bestuurder van Musis & Stadstheater Arnhem (MSA). Hij volgt interim directeur Gijsje van Honk op, die het tijd acht ‘voor nieuwe energie van een opvolger die de organisatie weer een stapje verder brengt’. 

Verbugt (1961) was tot 2015 algemeen directeur van het orkest de Filharmonie in Antwerpen. In deze functie was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van de recent heropende Elisabethzaal in Antwerpen. Daarvoor was hij adjunct-directeur van het Conservatorium van Amsterdam.

Hij is betrokken geweest bij het onderzoek naar de samenwerking tussen de Nederlandse Reisopera en het Orkest van het Oosten en was manager en mede-initiatiefnemer van het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival.

Aftredend directeur Gijsje van Honk (1951) heeft sinds eind 2013 de verzelfstandiging van de organisatie Musis & Stadstheater geleid, alsmede de nieuwbouw en renovatie van Musis. Deze opdracht wordt per januari 2018 afgerond met de heropening van de nieuwbouw en de geheel gerenoveerde historische concertzaal.

Van Honk blijft na haar vertrek werkzaam in de Arnhemse culturele wereld. Zij gaat zich onder meer bezighouden met een nauwere samenwerking van Musis & Stadstheater, Oostpool, Introdans en en Het Gelders Orkest. De vier organisaties zijn partners in de ‘Lauwersgracht Alliantie’.