Servé Hermans stopt als directeur-bestuurder van Toneelgroep Maastricht. Hermans wil meer ruimte voor zichzelf creëren voor het ontwikkelen van projecten binnen en buiten de muren van Toneelgroep Maastricht. Voormalig zakelijk leider Frans Hendrickx volgt hem op en gaat samen met Michel Sluysmans het gezelschap leiden.

Vanaf 2015 vormden Servé Hermans en Michel Sluysmans samen de artistieke leiding van Toneelgroep Maastricht en sinds 2019 ook de gezamenlijke directie. Onder hun leiding groeide het gezelschap van 20.000 bezoekers per jaar naar meer dan 80.000. Sluysmans blijft aan als directeur-bestuurder en vormt nu samen met Hendrickx de directie.

Servé Hermans blijft wel als maker verbonden aan Toneelgroep Maastricht, ‘het gezelschap waar ik al bijna 10 jaar met enorm veel plezier werk en waarmee ik me diep verbonden voel’. Dit jaar herneemt hij Het was Zondag in het Zuiden en maakt hij de toneelvoorstelling Sonja en de Vastelaovendconcerten. Ook in het nieuwe kunstenplan wil hij voorstellingen blijven maken binnen de muren van Toneelgroep Maastricht.

Opvolgend bestuurder Frans Hendrickx is al sinds 2015 verbonden aan het gezelschap en heeft zich volgens Michel Sluysmans via productieleider, technisch producent en zakelijk leider ontwikkeld ’tot een voor mij ideale partner om de directie mee te vormen’. Tegelijkertijd kijkt Sluysmans ‘met een lichte weemoed, maar ook met trots op de stap die Servé durft te zetten en dankbaarheid voor alles wat hij voor Toneelgroep Maastricht heeft betekend’ naar het afscheid van zijn mede-directeur en artistiek leider Hermans.

Foto: Bjorn Frins