Servé Hermans en Michel Sluysmans worden per 1 januari 2015 aangesteld als artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht. Zij volgen Arie de Mol op die het artistieke leiderschap van De Appel overneemt van Aus Greidanus sr.

Als co-regisseurs willen Hermans en Sluysmans inzetten op een stevige verankering in de regio. Zij worden daarin ondersteund door Gerardjan Rijnders en Johan Simons. De huidige zakelijk leider Marcel ’t Sas wordt algemeen directeur. Sluysmans en Hermans gaan regisseren maar zullen ook blijven spelen. Met de benoeming van Sluysmans en Hermans kiest Toneelgroep Maastricht voor twee Limburgse theatermakers die de groep als stadsgezelschap stevig willen verankeren in de regio. Sluysmans en Hermans: ‘Ons staat een gezelschap voor ogen dat een sterke binding heeft met de thuisbasis en van daaruit aansprekende voorstellingen voor het land produceert, voor een groot publiek. Een stadstheater dat werkt met en vanuit de regio en verhalen vertelt die voortkomen uit de grond waar we op lopen.’

Servé Hermans (Maastricht 1981) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Hij werkte als acteur o.a. bij Het Zuidelijk Toneel en NTGent met regisseurs als Johan Simons, Dimiter Gotscheff, Domien Van Der Meiren. Daarnaast maakt en regisseert Hermans onder NTGent eigen voorstellinge, o.a. Tartuffe, De illusionist, Hans en Grietje (co-productie met Schauspielhaus Köln).

Michel Sluysmans (Heerlen 1979) was van 2002 tot 2009 mede-artistiek leider van theatergezelschap Annette Speelt. Als acteur speelde hij o.a. bij het Nationale Toneel, Toneelgroep Oostpool, Orkater en het NNT. Met componist Vincent van Warmerdam (ex-Orkater) schrijft, regisseert en produceert hij muziektheatervoorstellingen onder de naam Sluysmans & van Warmerdam.

Foto: Michel Sluysmans, Servé Hermans, Marcel ’t Sas