Eva Vereecke wordt de nieuwe directeur van de Brakke Grond. Ze volgt in juli Bart Govaert op, die afgelopen februari al afscheid nam van het Vlaams Cultuurhuis in Amsterdam.

Eva Vereecke was de afgelopen 12 jaar directeur van De Ambrassade in Brussel, een ondersteunings- en netwerkorganisatie voor jeugdwerk en -beleid in Vlaanderen en Brussel. Ze studeerde sociale pedagogiek in Leuven en cultuurmanagement in Antwerpen.

Na 20 jaar jeugdbeleid maakt ze straks de overstap naar cultuur. Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond is sinds 1981 in Nederland een podium en netwerkorganisatie voor actuele vernieuwende Vlaamse podiumkunsten, beeldende kunst en muziek.

Vereecke kijkt ernaar uit ‘om de meerwaarde van de Brakke Grond in te zetten voor Vlaamse makers, kunstenaars, het publiek en het Nederlandse kunstenveld’. De Vlaams-Nederlandse culturele dialoog versterken kan volgens haar veel grenzen verleggen en impact realiseren.

Eva Vereecke is overigens de dochter van Guido Vereecke, die in de jaren ’90 de Brakke Grond leidde. Eva verhuisde op haar elfde met haar ouders en twee zussen naar Amsterdam en bracht er haar tienerjaren door.

Foto: De Ambrassade