Directeur Bart Govaert vertrekt per 15 februari 2024 bij Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Hij wordt dan algemeen directeur van Cultuurhuis De Warande in Turnhout.

Bij de Brakke Grond volgde Bart Govaert (Antwerpen, 1973) in 2017 toenmalig directeur Mieke Renders op. Daarvoor was hij in Antwerpen onder meer coördinator van de stedelijke cultuur- en ontmoetingscentra, coördinator lokaal cultuurbeleid en uiteindelijk directeur cultuur. Naast zijn werk bij de Brakke Grond is hij momenteel lid van de Algemene Vergadering van VI.BE en maakt hij deel uit van de commissie literaire organisaties en events van Literatuur Vlaanderen.

Volgens het bestuur en het team heeft Govaert de Brakke Grond zes jaar ‘met veel liefde, overtuiging en bijzonder veel oog en waardering voor de mensen’ geleid. Artistiek leider Lisa Wiegel: ‘Bart heeft ons team vanaf het begin heel veel vertrouwen en ruimte gegeven. Hij bracht rust in de organisatie, maar daagde ons tegelijk uit om met zotte plannen te komen.’

Zelf kijkt hij met ‘heel veel plezier en trots’ terug. ‘Het is een unieke plek met een fantastisch team dat bergen kan verzetten. Niks is hier onmogelijk, dat heb ik meermaals mogen ontdekken. Het was een bijzondere ervaring om daar deel van te mogen uitmaken.’ Over de toekomst is hij gerust. ‘Ik zie een sterk en stabiel huis staan.’

Bestuursvoorzitter Luc Devoldere laat weten ‘er alles aan te doen om een opvolger te vinden die de Brakke Grond verder opstuwt en laat groeien, zoals Bart Govaert dat gedaan heeft’.

Foto: Nichon Glerum