Erik Pals wordt vanaf 1 maart 2013 algemeen directeur van het Ro Theater in Rotterdam. Hij zal samen met artistiek directeur Alize Zandwijk de directie vormen. Pals is momenteel directeur van de theaters Diligentia en Pepijn in Den Haag. Tot zijn aantreden blijft Jacques van Veen interim zakelijk directeur.

Eerder was Pals hoofd van de afdeling Marketing & Communicatie bij het Nederlands Dans Theater en het Lucent Danstheater in Den Haag, waar hij ook verantwoordelijk was voor de sponsoring en educatie. Bovendien was hij voorzitter van de cabaretjury van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies (VSCD), lid van de Raad van Advies van (Bureau) Promotie Podiumkunsten, voorzitter van de Collectieve Danspromotie en lid van het Haags Comité 200 jaar Koninkrijk. Tevens is hij bestuurslid van het Directieoverleg Haagse Podia en Gezelschappen.

Volgens de Raad van Toezicht van het Ro Theater markeert de komst van Pals het einde van een overgangsperiode waarin het Ro Theater zich heeft voorbereid op de veranderde omstandigheden in de culturele sector. Vanaf 2013 verenigt het gezelschap zich met Wunderbaum, Productiehuis Rotterdam en de Rotterdamse Schouwburg in de coalitie Theater Rotterdam. ‘Onder zijn leiding kan het Ro Theater de uitdagingen op het gebied van zakelijkheid en ondernemerschap tot een succes maken. Samen met Alize Zandwijk biedt hij de bestuurlijke kwaliteit en continuïteit die hiervoor nodig is.’