Vanaf 13 juli is Jeroen van de Wiel de nieuwe algemeen directeur van theaterhuis DOX. Daarmee volgt hij interim-directeur Jacques van Veen op.

Sinds januari wordt DOX gesubsidieerd als ontwikkelinstelling in de culturele Basisinfrastructuur (BIS). Van de Wiel gaat volgens het gezelschap samen met het artistiek team (onder leiding van artistiek directeur Hildegard Draaijer, Timothy de Gilde en Melvin Fraenk) vormgeven aan ‘het ambitieuze beleidsplan als Ontwikkelinstelling van de toekomst’.

Van de Wiel was eerder directeur van poppodium Paard van Troje, Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) en theater Islemunda. Daarnaast had hij bestuurlijke- en adviesfuncties in de culturele sector bij onder andere het Fonds Podiumkunsten, de Vereniging Nederlandse Poppodia en de Kunstenplancommissie Rotterdam.

DOX is een theaterhuis voor makers en performers uit verschillende culturen. Ze maken producties en educatieprojecten voor een jong publiek en werken aan research- en leertrajecten in DOX Club. Daarnaast maken ze regelmatig cross-overs tussen theater en dans en laten ze zich inspireren door spoken word en hiphop.