Erik Pals is per 1 maart 2016 benoemd tot zakelijk directeur van Scapino Ballet Rotterdam. Hij zal samen met artistiek directeur Ed Wubbe de directie vormen. Pals was tot oktober 2015 algemeen directeur van het Ro Theater in Rotterdam.

Voorzitter Leendert Bikker ziet de komst van Erik Pals als de afsluiting van vier intensieve jaren die getekend werden door stevige bezuinigingen. Nu het gezelschap een steeds groter publiek aanspreekt en ook internationale kansen ziet, wordt de directie versterkt met de komst van Pals.

Artistiek directeur Ed Wubbe: ‘Erik Pals heeft op zakelijk gebied een goede en veelzijdige ervaring in de culturele wereld en de afgelopen jaren de Rotterdamse culturele sector goed leren kennen. Met zijn komst kunnen we onze ambities verder vormgeven.’

Pals was behalve zakelijk directeur van het Ro Theater ook andere directeur van de theaters Diligentia en Pepijn in Den Haag en hoofd marketing en communicatie bij het Nederlands Dans Theater en het Lucent Danstheater in Den Haag.

Foto: Bob Goedewaagen