Acteur Dragan Bakema gaat de hoofdrol spelen in de Nederlandse versie van David Bowies muziektheatervoorstelling Lazarus. Hij vervangt Gijs Naber, die zich heeft teruggetrokken uit de productie. Naber: ‘In de aanloop naar de repetitieperiode ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de afgelopen jaren te veel hooi op mijn vork heb genomen.’

‘Een rol als deze verdient honderd procent commitment. Als je constateert dat je die niet kunt geven, vind ik dat je het aan je publiek en je collega’s verplicht bent om daar open over te zijn’ schrijft Naber in een persbericht. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland, laat weten de beslissing enorm te betreuren, maar ook ‘groot respect te hebben dat een acteur deze moeilijke beslissing durft te nemen’.

Henry Hey, musical supervisor namens de erven van David Bowie, en regisseur Ivo van Hove hebben volgens Verlinde unaniem voor Bakema gekozen als vervanger. Bakema (1980) studeerde in 2005 af aan de ArtEZ Toneelschool en volgde lessen aan de Lee Strasberg Academy in New York. Hij speelde in films, series en een groot aantal theaterproducties, waaronder Naar Damascus bij Toneelgroep Amsterdam en Platonov en Richard de Derde bij het RO Theater. In 2012 speelde hij de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema in de musical Soldaat van Oranje en afgelopen zomer stond hij in Carré met het theaterspektakel Het Pauperparadijs.

De Nederlandse versie van Lazarus, het laatste werk van David Bowie, gaat op 13 oktober in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Naast Bakema zijn onder anderen Noortje Herlaar, Pieter Embrechts en Holly Mae Brood te zien.