Lazarus, de musical die David Bowie samen met regisseur Ivo van Hove, vormgever Jan Versweyveld en toneelauteur Enda Walsh maakte, zal waarschijnlijk ook naar Londen komen. Producent Robert Fox zei op 11 januari, de dag waarop het overlijden van David Bowie naar buiten werd gebracht, dat het aannemelijk is dat dit ‘in the fullness of time’ gaat gebeuren.

Dit is een correctie op een eerder door Theaterkrant.nl gepubliceerd bericht, waarin stond dat het zeker was dat Lazarus in Londen gespeeld gaat worden. Producent Robert Fox benadrukte dat het onvermijdelijk is dat dit gaat gebeuren, maar dat er vooralsnog niks vastligt.

Tot 20 januari is Lazarus nog te zien in de New York Theatre Workshop, waar de speelperiode is verlengd om te voldoen aan de grote vraag naar kaarten, die sinds het overlijden van de zanger nog verder is toegenomen.

Lazarus is gebaseerd op het personage Thomas Newton (gespeeld door Michael C. Hall) uit de cultroman The Man Who Fell to Earth van Walter Tevis, dat in 1976 werd verfilmd met Bowie in de hoofdrol. De musical bestaat uit nieuwe en oudere muziek van Bowie, waaronder het nummer Lazarus dat ook op Bowies laatste album Blackstar is opgenomen.

Foto: Jan Versweyveld