Collectief Bouillabaisse is op zoek naar persoonlijke voorwerpen die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de lockdown. De meest spraakmakende objecten krijgen een plekje in het minimuseum van hun nieuwe performance Thought Fax.

In Thought Fax betreden bezoekers een voor een coronatijdscapsule en kunnen daar door de ogen van anderen het afgelopen jaar ervaren. De theatrale installatie staat vanaf half april op het NDSM-terrein.

Het museum zal worden gevuld met persoonlijke voorwerpen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor mensen in de pandemie. Bouillabaisse doet daarom een oproep voor de bijzondere museumstukken: ‘Denk bijvoorbeeld aan een paar versleten sloffen, een plant die ondanks het thuiswerken te weinig water heeft gekregen of een uit frustratie stukgegooide iPad. Het kan alles zijn zolang het de bezoeker confronteert, ontroert, verwart, opvrolijkt, frustreert, troost, hoop geeft, laat huilen, lachen of schrikken.’

Collectief Bouillabaisse maakt interdisciplinaire performances rondom hedendaagse thema’s. De groep bestaat uit actrices Isis Cabolet, Jamie Grant, Stefanie van Leersum, Cheryl Moenen en Carolien Karthaus-Spoor.

Wil je dat jouw voorwerp wordt tentoongesteld? Mail voor 5 april 2021 een foto van jouw voorwerp en een korte uitleg waarom het voor jou zo veelzeggend is naar museumstukken2021@gmail.com