Het Plein Theater is een crowdfunding begonnen om het theater in Amsterdam Oost te redden. Het theater ervaart dit jaar een dubbele tegenslag: het ontvangt geen vierjarige gemeentesubsidie en worstelt met de nasleep van de coronacrisis. Hierdoor dreigt het theater, na 38 jaar, in 2021 de deuren te moeten sluiten.

Via het crowdfundingplatform Voordekunst roept het Het Plein Theater ‘cultuurliefhebbers, bezoekers, buurtbewoners en iedereen met een hart voor het Plein Theater op om steun te bieden’. Twee dagen na de lancering is er nu ruim 1000 euro gedoneerd.

Tegenover een gift van 25 euro of meer staat een kortingsvoucher, bij 50 euro ontvangt de donateur een paraplu en bij een donatie van 1000 euro eert het Plein Theater de gever met een persoonlijk naamplaatje op een van de theaterstoelen.

Eind september startte het theater al een petitie voor meer gemeentesteun, die donderdag met meer dan 1600 handtekeningen overhandigd werd aan wethouder Meliani. Het Plein Theater verzocht de wethouder hierbij nadrukkelijk om ook financiële steun te verlenen aan het theater ter overbrugging van de coronacrisis, net als andere gemeentelijke instellingen.

Foto: Nellie de Boer