Het Nationale Theater start 1 januari

Door gepubliceerd 31 augustus 2016

De voorgenomen fusie van de Koninklijke Schouwburg, het Nationale Toneel, NTjong en Theater aan het Spui gaat definitief door. Per 1 januari 2017 luidt de naam van de nieuwe organisatie Het Nationale Theater. De Raden van Toezicht en bestuur van de betrokken organisaties zijn deze week akkoord gegaan met de samenwerking.

De directie van Het Nationale Theater gaat bestaan uit Walter Ligthart (Voorzitter directie), Theu Boermans (Directeur Productie), Cees Debets (Directeur Programmering) en Simon van Driel (Zakelijk directeur). Per 1 september 2018 neemt Eric de Vroedt de functie van Boermans over.

De fuserende organisaties hebben het afgelopen jaar gezamenlijk subsidies aangevraagd voor het Kunstenplan 2017-2020 bij Gemeente Den Haag en het Rijk. Over deze aanvragen is inmiddels positief geadviseerd. In sociaal opzicht zullen de gevolgen van de fusie beperkt zijn. Er zullen volgens de deelnemende instellingen geen gedwongen ontslagen vallen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies