Annelinde Bruijs is gestopt bij CLUB GEWALT. De medeoprichter van het Rotterdamse muziektheatercollectief nam dit seizoen na 8 jaar afscheid. Ze gaat spelen, maken en componeren bij andere gezelschappen.

Annelinde Bruijs schreef afgelopen jaar al composities voor onder andere One Man Show van Floor Houwink ten Cate (Frascati 2020) en een nieuw koorstuk voor ‘Urland Herdenkt’ ter gelegenheid van 4 mei.

Aankomend seizoen is Bruijs onder meer te zien in de voorstelling Vrouw of Vos van Ulrike Quade Company en in een nieuwe voorstelling van Floor Houwink ten Cate. Ze schrijft ook een nieuwe compositie, die op het O. festival Rotterdam 2022 in première zal gaan.

Naast haar spel- en compositieopdrachten is Bruijs een deeltijdstudie filosofie begonnen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, om haar kunstenaarschap ‘meer grond te geven en mogelijk in de toekomst op het raakvlak van deze twee gebieden te opereren’.

Op haar tijd bij CLUB GEWALT kijkt ze met veel plezier terug. ‘Ik hoop dat we beide op onze eigen wijze belangwekkende kunst zullen maken.’