Het Amsterdams Fonds voor de Kunst heeft het Compagnietheater een subsidie toegekend van 75.000 euro. Daarmee honoreert het AFK de nieuwe koers die het Compagnietheater heeft ingezet waarmee het zich meer dan voorheen richt op jonge makers. Het theater ontwikkelt zich tot huis voor jong podiumtalent in Amsterdam, een ruimte waar talent zich kan ontplooien en waar het publiek kan kennismaken met een nieuwe generatie acteurs, dansers en theatermakers. 

De nieuwe koers zet in op talentontwikkeling voor net afgestudeerde podiumkunstenaars. De veranderingen in het theaterlandschap door de recente bezuinigingsgolf maken dat er minder kansen zijn voor jonge talenten. Artistiek directeur Theu Boermans en zakelijk directeur Jacqueline van Benthem bieden in het Compagnietheater jonge makers een podium om de nodige ervaring op te doen. Met alle mogelijke ondersteuning, technisch zowel als inhoudelijk, kan aanstormend podiumtalent in het Compagnietheater zijn eigen weg vinden.

De samenwerking met partners, zoals het ITs Festival, het Nationale Toneel / NT Jong en De Pit (v/h De Rozen/Rozentheater) versterkt de expertise en biedt een waardevolle aanvulling op de programmering.