Alle reacties

 • Avatar

  Van Gerard Kruunenberg op Don Carlo

  Jammer dat Ekaterina Gubanova niet met naam genoemd wordt met haar fantastische vertolking van de rol van La principessa d’Eboli. Verder onderschrijf ik de mening van Hans van den Bogaard, met de aantekening dat de conclusie “Uiterst indrukwekkend!” wel met vijf sterren beloond had mogen worden.

 • Avatar

  Van Bart Lauwaars op Limburg redt Het Huis maar laat Danshuis vallen

  Joost Vrouenraets wordt sinds 2007 financieel, logistiek, materieel en adviserend ondersteund door Danshuis Station Zuid. Deze ondersteuning is al zes jaar mede mogelijk door de subsidie van de provincie Limburg. Ook in 2012/2013 werkt Gotra/Joost Vrouenraets samen met Station Zuid.

 • Avatar

  Van Vera ter Beest op Koninginnenacht

  Ik vind dit een prima concept, heb genoten van de vertellingen de iedere acteur deed. Slechte zang kan daarnaast, en vooral in deze voorstelling, een humoristisch effect hebben.

 • Avatar

  Van Henry Timisela op Kabel

  Mooie recensie. Ben zelf ook bijzonder onder de indruk van Bogarde, gespeeld door Kenneth Herdigein.

 • Avatar

  Van Jibbe Willems op Kabel

  Beste Sara,

  Bedankt voor je recensie. Misschien leuk om ook de schrijvers te vermelden. De teksten van Lucretia van der Vloot en Raymi Sambo, als moeder en als Kluivert, zijn geschreven door Karin Amatmoekrim. De voetbalscènes tijdens het EK tussen Kluivert, Davids en Bogarde zijn geschreven door Guus Pengel. De monologen van Winston Bogarde zijn geschreven door Jibbe Willems.

  Met vriendelijke groet
  Jibbe Willems

 • Avatar

  Van George Amnesie op Bach en Handel, een duel

  Beste Maartje Degen,

  Ik krijg het idee dat je alles niet zo heel juist ziet. Rings recensie staat bol van de fouten en vraag mij dus af waarop jouw oordeel ‘objectief’ gebaseerd is. Blijkbaar heeft het stuk van Mike Bosschaert -heerlijk om te lezen dat iemand zo bevlogen en gepassioneerd genoten heeft van het stuk, juist dat stimuleert mij en zeker niet jouw kritiek op zijn mening die op alle fronten onjuist is- jou nogal geraakt. Ik vind het volkomen misplaatst dat je er suggesties bijhaalt (liefdesbanden) die anderen -zoals ik- niet aangaan en zijn jouw blijken van frustraties abject en infaam te noemen. Alleen al vanwege het feit dat jij hebt gemeend de heer Bosschaert op een wijze aan te pakken -middels dit forum- waardoor hij zichzelf amper kan verweren. Het is laag te noemen.

  Derhalve heb ik even vijf minuten aandacht geschonken aan de naam Maartje Degen en deze eens gegoogled, maar kon totaal niets vinden. Daarbij de naam ‘Degen’ die nogal sterk verwijst naar ‘Het Duel’ doet mij nu toch zeer afvragen of ‘Maartje Degen’ niet een pseudoniem is van Pieter Rings zelf. Het verklaart alles voor mij in ieder geval. Maartje; je bent de enige tussen alleen maar positieve reacties die blijkbaar nogal zwaar gebukt gaat onder veel negativiteit. Wellicht is dus jouw ‘… overdreven emotionele reactie’ niet meer dan een projectie van jou zelf? Het is dan triest te noemen …

  Heerlijk om deze lovende reacties te lezen. Het maakt dat ik het zeer jammer heb gevonden er niet bij aanwezig te kunnen zijn. Mike; Dank je wel voor de moeite die je genomen hebt om jouw blijk van (grote) waardering voor het stuk kenbaar te maken! Het was heerlijk om te lezen.

 • Avatar

  Van Emma Smit op Koninginnenacht

  Ben het met bovenstaande eens.
  Er waren zeker mooie en ontroerende momenten maar het werd geen eenheid.
  Wel bij de toegift waar men met veel plezier vooral liedjes betrekking op Den Haag zong en oog had voor elkaar

 • Avatar

  Van Wim Zomer op Koninginnenacht

  Wat vond jij ervan dat acteurs (die geen zangstem hebben) toch een stuk maken met alleen liedjes? (Want dan krijg je Stefan die bijna altijd de laatste helft van zijn zangzin onverstaanbaar mompelt. Of Manouchka, die blijkbaar van de regisseur niks mocht opbouwen in de liedjes en maar gelijk op volle kracht zong, wat óf de geluidsinstallatie van de Koninklijke Schouwburg, of de technicus niet aankon; het klonk in ieder geval als niet goed gereguleerd.
  En wanneer was jij ontroerd? Onze rij (8 mensen) vond het eerder slaapverwekkend, te lang (zonder verhaal kan zo’n stuk net zo goed drie liedjes lang zijn), en als meest kwalijke: zonder drive gespeeld.
  Dat mensen in de zaal (wij waren het niet, dus we waren niet de enige die het slecht vonden!) na afloop keihard boe durven te roepen bij een premiere in de Koninklijke Schouwburg, zegt toch ook wat over de geleverde kwaliteit.

 • Avatar

  Van Moon op Ruigland

  De schrijfster is vast 7+, dus ook doelgroep (zelfs als ze geen ouder is). Bovendien is zij bekend met theater en dat is best een handige achtergrond voor het schrijven van een recensie :-)
  Ik ben het desondanks met je eens, Simon, dat het leuk, waardevol en informatief zou zijn als in meer recensies, of zelfs als aparte recensie(s) ernaast, ruimte zou zijn voor wat andere geluiden dan dat van de professionele recensent (of voor meerdere professionele recensenten).
  Ik zou zeggen: richt het in, een website is daarvoor een prachtig medium. Maak het iets uitgebreider dan citaatjes uit elders verschenen recensies (wat overigens wel een goed begin is!) Ik heb al een paar pogingen gewaagd binnen andere media, zoals je weet, maar die blijven liever allemaal krantje spelen, zelfs al publiceren ze online. Misschien dat Theaterkrant ondanks haar antieke naam een sprong voorwaarts kan doen, of zoals dat vandaag de dag heet: over haar eigen schaduw kan springen.

 • Avatar

  Van Viktor Griffioen op Hans Croiset bevorderd tot Ridder

  En ook Rene Lobo toch?

 • Simon van den Berg

  Van Simon van den Berg op Ruigland

  Hoera voor het commentaar van de doelgroep. Wanneer schrijven zij de volledige recensie? ;)

 • Avatar

  Van joop kuyvenhoven op Lisa Verbelen wint Dioraphte Stimuleringsprijs

  Het gaat bij de Dioraphte Stimuleringsprijs niet uitsluitend om een winnaar, maar juist om inspirerende plannen van jonge makers. Ter completering hier alle andere deelnemers met hun titels, wwaarvan de meeste ook worden uitgevoerd:
  Generale Oost: Judith Noyons, Nina van der Woude, Anna Noyons met Zin in Woord; Bonte Hond: Ilmer Rozendaal met De Kameel; Villanella: AmpekAp collectief (Frederik Van Remoortere, Klaas Devos, Eva Bedjes, Erik Thielemans) met FRESCO; Productiehuis Brabant: Karin Netten met Klandizie en BUDA
  De drie favorieten waren: CAMPO: Robbert&Frank met A Journey into Space; Huis aan de Werf: Pieter Van den Bosch met Tien kampvuren en winnaar: Lisa Verbelen met BOG bij het Huis van Bourgondië
  De Jury bestond uit : Liv Laveyne (programmering Theater aan Zee); Joop Kuyvenhoven (piYon talentscout/coach) en Lieke Jordens ( programmering Verkadefabriek)

 • Avatar

  Van Deppie op De Gebroeders Leeuwenhart

  We zijn net naar de musical geweest. Mijn dochter van 9 vond het een ‘verkindelijkte’ versie van een overigens prachtig boek. Het gaat al fout bij de opkomst van kruimel, die de stem en het uiterlijk van Jake van de Tweenies heeft ( een irritante peuter TV serie). Je kunt hem niet meer serieus nemen, en hij is behoorlijk ergerlijk. Het verhaal grijpt je nooit en blijft erg oppervlakkig, theatrale vondsten en oplossingen werken niet. Zo worden paarden een soort peuterloopfietsjes, voortgedreven door een extra speler en dan nog eens de pop en zijn speler. Je kunt door de bomen het bos niet meer zien. Duiven worden vertolkt door witgehandschoende handen, op zich grappig maar het lichaam er onder kun je toch niet wegdenken. Het verhaal komt niet uit de verf. De muziek is erg musicallerig en wordt bij tijden erg slecht gezongen. Ik vond het niks, mijn kinderen helaas ook niet. En de zaal was erg rumoerig, het applaus niet overtuigend. We gingen dit weekend ook naar een stuk van Peter Zegveld, dat was zo veel beter, creatiever, origineler en gr appiger met waarschijnlijk een veel kleiner budget neergezet…..sla deze over zou ik zeggen.

 • Avatar

  Van Oom Sjarov op Oom Wanja

  Wat een misser! De acteurs spelen niet hun rol, maar een karikatuur van hun rol.
  Dat leidt tot een opeenvolging van typetjes, met steeds meer redeloos geschreeuw. Ook zie je weer veel de bekende verwarring tussen emotie en volume: hard schreeuwen beeldt emotie uit. Met die totaal hysterische eind monoloog als dieptepunt. Ik was blij dat het afgelopen was. Te veel ergernis!

 • Avatar

  Van ronald gerritsma op It geheim fan ‘e kânselier

  wij (mijn zus en ik) waren afgelopen zaterdag bij jullie voorstelling in makkum.
  Super leuk en boeiend, maar ik zou toch donders graag weten hoe nou dat famke heet. Blinde Arend beloofde te zeggen hoe ze heete….. maar deed het niet. Groeten ronald.

 • Avatar

  Van Sophie Lambo op SSBA adjunct Roelf Huizenga overleden

  Aan allen die het betreft: zeer gecondoleerd met dit verlies, namens alle medewerkers en Raad van Toezicht van het Internationaal Danstheater, Sophie Lambo

 • Avatar

  Van faery op Oom Wanja

  Gisterasvond gezien. Prachtige voorstelling. Zonder te weten dat het origineel veel melancholischer was, vond ik die nieuwe, harde en bozige toon soms iets te veel. Het had voor mij juist wel iets zachter en melancholischer gemogen., dat ontroert meer. Maar desalniettemin vond ik het een geweldige voorstelling, met veel humor. Wanja en Atrov waren fenomenaal! Ook de professor vond ik geweldig, die heerlijk e misplaatste academische arrogantie en die vreselijke stem! Super!

 • Avatar

  Van joop kuyvenhoven op Samsom heeft nog geen visie op cultuur

  Zo voortvarend als Samson dit kabinetbeleid torpedeert, mag hij als de wiedeweerwind de PvdA upgraden op het gebied van Kunst en Cultuur….

 • Avatar

  Van Jalon op 't Heerst

  Teleurstellend theater. De liedjes zijn prachtig, maar hadden ze het daar maar bij gehouden liever. Onsamenhangend echt en dat dansje was natuurlIjk leuk maar inhoudelijk was er gewoon geen touw aan vast te knopen. Als je eeaal naam hebt kom je er kennelijk makkelijk mee weg want ik lees weinig kritische recensies; de recensenten lijken er wat omheen te draaien valt me op. Jammer.

 • Avatar

  Van g.brands op Deidamia

  Helemaal mee eens!

1 278 279 280