Het Internationaal Danstheater heeft zijn indrukwekkende voorstelling Silk getransformeerd tot een jeugddansvoorstelling. Si-Lin en de legende van de zijdeprinses (6+) is een spannend verhaal over een dappere prinses die met haar vrienden stiekem zijde uit haar thuisland smokkelt op het moment dat zij gaat trouwen met een buitenlandse koning.

In een uur tonen elf dansers van het Internationaal Danstheater het verhaal van Si-Lin, een Chinese prinses die verwikkeld raakt in de intriges van de oude zijdehandel in Azië. Si-Lin woont aan het hof van de Gele Keizer waar zij samen met de andere prinsen en prinsessen etiquette leert. Wanneer zij wil trouwen met een buitenlandse koning verbiedt de Gele Keizer haar om zijde naar haar nieuwe thuisland te exporteren. Samen met haar vrienden aan het hof bedenkt Si-Lin een manier om de zijde toch mee te smokkelen. Wat volgt is een prachtig avontuur waarin Si-Lin haar vrienden op avontuur neemt langs de Aziatische zijderoute.

Met de choreografie van Jan Linkens tonen de dansers van het Internationaal Danstheater in verschillende taferelen het spannende verhaal van Si-Lin. Dit doen zij op zeer expressieve wijze; met prachtige vloeiende bewegingen en een sterke mimiek verbeelden zij een sprekend verhaal. Het jonge publiek in de zaal is gegrepen door de sierlijke acrobatiek van de dansers en kijkt vanaf het puntje van zijn stoel gespannen toe hoe de dansers over het podium voorbij zwieren. Door een ingenieus decor en mooie kostuums van Karisma-Costumes en opzwepende muziek van het Göksel Yilmaz Ensemble krijgt deze dansvoorstelling iets magisch. Ongedwongen krijgt het jonge publiek een kijkje in de verscheidenheid van de Aziatische cultuur.

Het Internationaal Danstheater is er met Si-Lin en de legende van de zijdeprinses in geslaagd om het jongste publiek in aanraking te brengen met de modernere dans en op speelse wijze interesse te wekken voor educatieve onderwerpen. Dat maakt de voorstelling passend in haar genre en een aanrader.