In het radioprogramma Theatermakers ontvangt Constant Meijers vanmiddag URLAND-er Thomas Dudkiewicz. In zijn derde solo How Thomas came to rule the world doet hij een oprechte poging om zichzelf en de wereld te definiëren.
Artistiek leider Anne Breure is te gast om verslag te doen van 100 dagen Veem house for Perormance, waarvan nog 25 dagen te gaan zijn. Dit weekeinde spelen er voorstellingen van Ivana Müller en Clara Amaral. Ten slotte vertelt acteur Kuno Bakker over Pocquelin II. In deze komedie worden twee toneelstukken van Molière gespeeld door leden van de toneelgezelschappen Stan, Dood Paard, NTGent, Arsenaal/Lazarus en Toneelhuis/Olympique Dramatique.
Loek Zonneveld komt met zijn recensie van de week. Vaste rubrieken van Theatermakers zijn het theaternieuws, Theater Top 5 van Theaterkrant.nl en de theatertips.
Theatermakers is elke donderdag van 15:00 tot 16:00 uur live te beluisteren via StadsFM, ether 106.8 en kabel 103.3. Terugluisteren kan via http://www.salto.nl/programma/theatermakers.