Theater Na de Dam presenteert op 4 mei na dodenherdenking een tv-uitzending. NPO1 gaat Na de Dam vanuit een leeg Internationaal Theater Amsterdam uitzenden. Ivo van Hove regisseert het programma.

Al jaren organiseert Theater Na de Dam na de Nationale Dodenherdenking door het hele land optredens en voorstellingen waarin de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Door het coronavirus blijven de theaters dit jaar echter gesloten voor het publiek. ‘Terwijl juist nu het delen van verhalen en verbinding maken met elkaar belangrijk is’, schrijft de organisatie. ‘Daarom brengen we dit jaar Theater Na de Dam naar huiskamers door heel Nederland.’

De uitzending Na de Dam is een initiatief van Theater Na de Dam, ITA en de NOS. Winfried Baijens presenteert het programma met dichters, acteurs en zangers. Onder andere Douwe Bob, Claudia de Breij, Michelle David, Herman van Veen, Wende Snijders en acteurs van het ITA Ensemble maken met muziek en verhalen duidelijk wat en waarom we herdenken. Sommige artiesten doen dat zelfs vanuit hun eigen huiskamer.

Na de Dam is te zien op 4 mei om 20.45-21.55 uur, op NPO 1. Foto: Hans Peter van Velthoven